Zangdocenten

Voor alle onderstaande cursussen kan in het kader van nascholing voor professionals een derde deel van de onkosten vergoed worden via PPO/werktuig. Lees meer hierover op hun website.


Dagcursus - op locatie

Ben je als benieuwd naar hoe ‘zingen vanuit de stromende adem’ werkt bij jouw leerlingen? Werk je misschien met mijn boekje ‘Zing zoals je lacht’ in je lespraktijk, of ben je er benieuwd naar hoe ik ademsteun uitleg? Dan kom ik graag langs om met jou en je leerlingen een mooie cursusdag te maken. In overleg kunnen we bijvoorbeeld ’s ochtends met allellega's onder elkaar elkaar adem- en zangoefeningen doen om ‘zingen vanuit de stromende adem’ te verduidelijken en ’s middags individueel met een aantal  leerlingen aan repertoire werken.

Prijs: in overleg

Middag - collega's onder elkaar

Ik kom geregeld zangdocenten tegen die mijn boekje Zing zoals je lacht gebruiken in hun lessen. Om nieuwe oefeningen te krijgen voor hun leerlingen, of om beter te begrijpen wat ‘zingen vanuit de stromende adem’ eigenlijk betekent. Misschien gebruik jij het boekje ook en heb je er vragen over.

Maar deze middag hoeft niet over Zing zoals je lacht te gaan, de middag kan ingevuld worden naar jouw wensen. Misschien wil je als collega's onder elkaar graag uitleggen hoe jij werkt, en kunnen we hierover sparren.  Wil je graag vertellen hoe jij aan ademsteun werkt of juist niet, en waarom niet.  Misschien wil je zelf graag zingen en advies daarover. Het mag ook gaan over het lesgeven zelf.  Ik ben me er meer en meer bewust van geworden dat je als docent met weinig woorden toe kunt, als je de leerling ruimte en rust geeft, en niet te snel ingrijpt. Als je empathisch bent maar ook genoeg afstand houdt.

Heb je zin in zo'n collegiale middag? Ik verheug me erop.

Locatie: bij mij thuis (Utrecht)
Tijd: middag  (14.00 tot ongeveer 16.30uur)
Prijs:  in overleg

Vijf coachingslessen

Wil je graag een aantal individuele lessen afspreken, dan kan dat natuurlijk. In de praktijk blijkt dat met vijf sessies de verschillende onderdelen van het zingen (resonantie, stem, tekst en ademsteun) goed belicht kunnen worden in de leidende, overkoepeldende rol van de adem. Minder dan drie sessie heeft voor dit doel eigenlijk weinig zin, meer sessies mag natuurlijk, en wordt regelmatig gedaan.

Locatie: bij mij thuis (Utrecht)
Prijs:  in overleg

“Ook, of, juist als zangdocente is het fijn om coaching van Hetty te ontvangen. Vragen uit mijn eigen zangpraktijk krijgen de ruimte, wat inspirerend is voor mijn leerlingen, maar zeker ook voor mijzelf. Het uur bij Hetty doet me goed. Het brengt me weer in subtiliteit, in contact met mijn eigen instrument en muziek!”  (Liselet van Gent)

Meer reviews>>