Reviews

 

Hetty toont hierbij veel liefde voor het zingen. Zo laat ze je je eigen stem en klank ontdekken. Want die eigen klank, zonder verdraaiingen vanuit controle of iets willen laten horen omdat je denkt dat het zo hoort, daar zoekt ze naar. Dat is oprecht, direct, en die klank zal altijd raken. Daar ben ik het inmiddels helemaal mee eens. Dank je wel Hetty voor de heerlijke en spannende leercurve die je me laat beleven!” (Cecile van den Boogaard)

 

“Hetty heeft de gave om zowel de zangtechniek als één coherent verhaal te presenteren, als elke les een nieuwe ingang te vinden waardoor ik telkens weer geïnspireerd vertrek. Zo wordt mijn begrip én mijn eigen ervaring door elke les verrijkt.”  (Dennis Broeders)

 

“Hetty is een zangeres met veel kennis over de technische aspecten van het zingen, die ze op een heldere manier kan overbrengen, zodat je gericht je eigen zangtechniek kunt bijschaven, alles in dienst om vrijer te kunnen zingen op de flow van de adem. Sinds mijn zanglessen heb ik een enorme groei doorgemaakt, en ook anderen horen het.” (Myriam)

 

“Als zangeres heb ik altijd behoefte gehad aan een ‘buitenoor’, iemand die mijn stem goed kent en goed naar me luistert, zodat ik geen gekke dingen ga doen. Ik ben heel blij dat ik dat oor in Hetty heb gevonden.

Na de overgang en een stressvolle periode in mijn leven merkte ik dat er dingen veranderd waren aan mijn stem. En dat mijn strategieën om toch door te kunnen zingen niet meer werkten. De passagio voelde anders, de hoogte was niet meer vertrouwd en mijn benadering om daar mee om te gaan hielp me niet. Hetty heeft me enorm geholpen de weg naar mijn eigen stem weer terug te vinden. Er zijn echt dingen veranderd, de route voelt anders maar ik kan weer zingen en wat ben ik daar blij mee!

Hetty is ontzettend toegewijd, eerlijk en respectvol. Daarnaast is het een schat: begripvol en geduldig. Haar duidelijkheid hielp me om het weer zelf te kunnen en daar ben ik ongelofelijk blij mee!” (Maja Roodveldt)

 

“Een paar jaar geleden coachte Hetty ons dubbelkwartet s’OTTOvoces ter voorbereiding op een uitvoering. Ze sprak me meteen aan, omdat ze zo rustig en aandachtig met ons aan de slag ging. Hetty luistert goed, is eerlijk en precies in haar aanwijzingen. En ze geeft je de ruimte om dingen uit te proberen en te onderzoeken wat voor jou werkt. In de lessen die ik sindsdien bij haar volg, leert ze me meer en meer mijn eigen instrument te gebruiken en te laten klinken. Tijdens haar lessen vind ik het vertrouwen en het plezier om te zingen vanuit mezelf.” (Simone Gerich)

 

“Sinds 2007 volg ik zanglessen bij Hetty en ik verbaas mij erover dat ik het nu nog net zo boeiend en leerzaam vind als de eerste keer dat ik bij haar kwam. Ik/mijn stem kwam tot rust door te leren vanuit de natuurlijke stromende adem te zingen. Hetty is geduldig, rechtvaardig en past zich aan je wensen en je kunnen aan. Omdat ik zelf zangles geef kan ik ontzettend veel leren om door te geven aan mijn eigen leerlingen. Daar geeft zij mij veel handige tips in mee. Zo wordt de techniek van de stromende adem verspreid door Nederland.” (Anita van Ek)

 

“Hetty heeft mij enorm geholpen toen ik door de overgang niet meer lekker door de passage heen kon zingen. Het blokkeerde soms letterlijk, waardoor ik dacht misschien beter alt/mezzo te gaan zingen.

Maar ze heeft me leren vertrouwen op mijn adem en mijzelf daarbij open te zetten zodat de adem zelf zijn weg kan vinden. Het heeft me veel ontspanning in mijn kaak en mind gegeven.” (Marjon Strijk)

 

“De lessen bij Hetty zijn altijd inspirerend. Ze werkt natuurlijk ‘vanuit de adem’, maar blijft voortdurend zoeken naar nieuwe invalshoeken en manieren om stem en klank te benaderen. Ze is steeds kritisch op het resultaat, maar altijd op verbetering gericht, en zoekend waar en hoe die gevonden kan worden. De lessen zijn nooit saai, en er wordt hard gewerkt.” (Wilbert van Els)

 

“Sinds 2 jaar heb ik met veel plezier zangles bij Hetty. Ik leer mijn stem en lichaam te gebruiken als één instrument. Hierdoor is mijn stem enorm gegroeid. Hetty is hartelijk en werkt heel precies. Tijdens de les onderzoekt ze hoe jouw stem helemaal vrij kan klinken. Ze leert je wat er al goed gaat en wat je nog moet aanleren of afleren om fijner en mooier te zingen. En ze geeft passende oefeningen mee voor thuis. Zo leer je ook zelf te zoeken, te voelen en te luisteren hoe je stem kan groeien. Hetty daagt je uit om je grenzen te verleggen en zo te groeien in zingen. Maar ze vraagt nooit meer dan haalbaar is en heeft aandacht voor de persoonlijk situatie.” (Jantine Woudstra)

 

“Hetty is voor mij een coach die niet aan ‘symptoombestrijding’ doet, maar meteen door heeft wat technisch cruciaal is om mijn stem zo efficiënt mogelijk te blijven gebruiken. Fijn is, dat ze mij daarbij ook zelf als docent ziet, die graag een goed voorbeeld voor de leerlingen wil blijven. Kortom: ik rijd elke keer weer blij naar huis na een les bij haar!” (Gera van Heezik-Douw)